Programma

Programma Green Goddess 2012

Hierbij presenteren wij vol trots het programma voor de Godinnenconferentie "Green Goddess 2012". Over de natuur buiten onszelf, maar nog belangrijker onze eigen natuur. 


Donderdag 5 juli 

16u Welkom
Voor het diner geven we je graag de kans vast een beetje wegwijs te worden op het mooie Centrum Athanor. Ook wijzen we je je kamer, zodat je die vast kan inrichten.

20u Kennismaken
Na het diner verbinden we ons als groep. Iedereen wordt uitgenodigd zich voor te stellen.

21u30 Openingsceremonie
In de schemering zullen we de conferentie gezamenlijk ceremonieel openen.

Vrouwe weef een cirkel van kracht
Weef een web van groene pracht
Aarde, lucht, vuur en water
Verbindt ons met jou
(vrije vertaling van Lady weave your circle tight
door Ellen Haring)Vrijdag 6 juli

10u WoMa beleving

Het verhaal van Ceridwin brengt ons al in de sfeer van deze wijze vrouwen energie wat het thema is van vrijdag.
Tijdens de ceremonie verbinden we ons met de oude wijze vrouw in onszelf.
Als eerste worden we gesmudged, dan zingen en eventueel drummen we samen liederen die de energie van de oude wijze vrouw in zich dragen, om de energie van Ceridwin/Woma aan te roepen en vervolgens in haar wereld te stappen.  Door geleide meditatie en visualisatie, vragen we haar hulp bij datgene wat we willen transformeren in onszelf.
Het ritueel sluiten we af met een kookpot ritueel (in het labyrint)  en luisteren naar fluit en drum.  Als afsluiting zingen we samen nog een paar liederen.


14u Lezing Ruud Borman “Witte wieven en elfen:  fluisteringen uit de Andere Wereld"
Verhalen over witte wieven spraken al heel lang tot mijn verbeelding. Ik ontdekte gaandeweg dat het niet ging om gewone verhalen die vroeger tijdens de donkere winteravonden aan het haardvuur werden verteld. In de overleveringen komen elementen voor die lijken te verwijzen naar een vruchtbaarheidscultus in prehistorische tijden. De relatie met grafheuvels en moerassen, als woonplaatsen van de witte wieven, doet vermoeden dat ze ooit een rol, wellicht als priesteressen, in het begrafenisritueel speelden en dat ze stervelingen konden begeleiden naar de Andere Wereld. Mijn onderzoek leerde ook dat In Groot Brittannië en Ierland min of meer identieke verhalen over elfen verteld werden. Archeologische vondsten plaatsen de oorsprong van deze verhalen in een tijd waarin monumenten als Stonehenge werden aangelegd en er overdracht van goederen en ideeën over enorme afstanden door Europa plaatsvonden. Ook zijn er aanwijzingen dat de oer-Graal tot die tijd terug gaat. Herinneringen aan die prehistorische bloeitijd zijn bewaard gebleven in tal van mythen, maar vooral in die over Koning Arthur en zijn magische hofhouding.

14u45 Workshop Andrew Cox (Engelstalig) "plant spirit"
In this 2-hour workshop we tap into that seed of ancestral affinity, germinate it with gratitude, water it with understanding and nurture it into the light of awareness  through practical experience Method
The workshop is delivered through sharing,  dialogue, reflection and contemplation and then through  the ancient shamanic technique of drum-assisted dreaming. Participants are introduced to the language of plants and their and our relationships  with  sun, soil, water, minerals and growth. We  spend time outside learning directly from plant spirits themselves, connecting with them on successively deeper levels to receive the wisdom they offer.  Participants will gain added insight and depth into their personal relationships with plants, and inspiration to use this in practical, positive ways in their lives.

20u KiMa beleving
De KiMa belevenis wordt een avond waarin we ons onderdompelen in de helende energie van KiMa. We werken aan de hand van de oude mythe van de selkies. Dit zijn mythische zeehonden, die eens per jaar hun pels afleggen en mens worden. Deze oude mythe helpt ons om ons bewust te worden van onze Zielshuid. Deze Zielshuid zullen we samen helen en nieuwe energie geven. Dit doen we onder meer door een speciale meditatie in aanwezigheid van Brigida. Ook zullen we samen de helende en zuiverende werking van de elementen hierbij ervaren. Al deze onderdelen van de avond samen vormen een grote, helende en transformerende ervaring, die je niet onberoerd zal laten.

 

Zaterdag 7 juli

10u Workshop Caroline Groeneveld “Werken met het Modron Vrouwenorakel”
In deze workshop met het nieuwe Modron Vrouwenorakel leer je de mystieke lagen van het orakel herkennen en gaat zelf ervaren hoe de Grote Cyclus van het Jaar en Moeder Natuur je dragen op Jouw Weg naar Geluk. Ook krijg je uitleg over de opbouw van het orakel en hoe je het voor jezelf en anderen kunt toepassen. We besteden aandacht aan jouw persoonlijke levensaart. In een gezamenlijke meditatie zul je ervaren hoe deze levenskaart je sleutels geeft over jouw legende en hoe je deze ten volle leeft.

11u30 Workshop Ben van den Berg "Ik ben"
Mijn workshop is een combinatie van verschillende workshops en methodes, die ik ben tegen gekomen en heb mogen ervaren. Het bestaat uit enkele oefeningen waarbij je lekker zelf aan de slag gaat en een heerlijke ontspanningsoefening. Allen gericht om op dit Green Goddess festival het gevoel van verbinden met de omgeving nog meer te ervaren. Ik heb juist deze combinatie gekozen, omdat ik de eenvoudige oefeningen als heel effectief ervaar voor mijn gezondheid, humeur en energie.
Aan de hand van een simpele techniek van Wim Hoff (ook wel bekend als the Iceman) leg ik een manier uit hoe je heel eenvoudig eigen grenzen kan verleggen, in een tempo dat je zelf bepaald. En uiteraard oefenen we dit ook!
De oefening ‘letterlijk verbinden met de aarde’ (tenminste, zo wordt het ervaren) is een verrassend intense belevenis, waar je, naar ik hoop, nog lang van na zult genieten.
Ik zal afsluiten met een heerlijke ontspanningsoefening; even lekker helemaal wegzweven in dit schitterende centrum zal er voor zorgen dat je er weer helemaal tegenaan kunt!

14u Workshop Linda Wormhoudt “Energie van het landschap”
Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de godinnenconferentie en geef een workshop over de energie van het landschap, hoe je contact kunt maken met landgoden/godinnen en geesten. Hoe je ze kunt herkennen en hoe je met ze kunt samenwerken, hoe we hun taal weer kunnen leren spreken en begrijpen. Via drum, ratel en stem maken we draden naar de andere lagen, spinnen we contact, weven we samenwerking, vlechten we verbindingen. Ik richt mij niet alleen op vrouwelijke energie: ik richt mij op dat wat zich aandient. Doe je mee? Neem je stem, ratel en drum mee, een goed humeur en een open blik. Laten we weven. 


17u VrijMa beleving
VrijMa, de Geliefde, zal je meenemen (desnoods sleuren) naar de dieptes van je eigen verlangens, je laten zien dat vrijheid een 1e levensbehoefte is, een vlam die brandend en gevoed dient te worden.

20u Biodanza met Lyan van der Meulen
We worden een met ons eigen lichaam en zien onszelf als sensueel wezen.  We gaan dansen met de Godin in onszelf.


Zondag 8 juli

10u Workshop Janneke van Wieren “Creëer je eigen Godinnen stokschild”
In deze workshop leer je hoe je een Godinnen stokschild kunt maken. Hierin worden verschillende technieken gebruikt, waaronder schilderen, werken met kralen en palletjes en het verwerken van veren als decoratie. Het schild bestaat uit een gebogen boomtak met daarin een opgespannen stuk ongebleekt katoen. Hierop kun jij je eigen Godin uitbeelden. 
Via een meditatie/ visualisatie, ontmoet jij de Godin van jou stokschild. Door haar op jouw eigen unieke manier uit te beelden, maak je een mooi spiritueel kunstwerk, geladen met je eigen energie en die van de Godin.
 
Alle materiaal is aanwezig, zoals verf, kralen veren, garen, touw, enz. Je kunt eventueel zelf ook materiaal meenemen om het op te sieren.


of workshop Sandra Warmerdam "vind de Godin in jezelf met klei of sacrale ratel"


13u30 Lezing Lida van de Water “Terugkeer van de Grote Moeder"
De vele ontdekkingen van de laatste decennia, die in beeld en tekst de Moedergodin uit het verleden weer terugbrengen, zullen de rode draad van de lezing vormen. De Moedergodin is lang weggeweest uit ons bewustzijn, uit onze samenleving. Ze is weggeschreven uit de geschiedenis, herinneringen zijn vervaagd of vervormd, haar tempels zijn verwoest. Maar ze is nooit helemaal verdwenen. En nu beginnen mensen hun weg weer terug te vinden naar de Godin.

Hoe verandert de maatschappij als we de Godin weer zien als de Grote Moeder, Moeder Aarde? Welke plaats geven we de Grote Moeder in deze 21ste eeuw?

14u30 MaMa beleving
Mama, de Moeder, vraagt je om diep in je binnenste te kijken wat je gezaaid en geoogst hebt tijdens deze Conferentie. We delen onze Overvloed met elkaar in de Give-Away ceremonie en nodigen de Grote Moeder uit om zich te manifesteren in onszelf.

16u Sluitingsceremonie
 


Verdere informatie

Meenemen
We willen iedereen vragen een kleine blijk van overvloed mee te nemen om iemand anders te schenken, de give-away. Zelf gemaakt of gekocht.
Neem verder een sjaal, grote lap of iets dergelijks mee te nemen in de kleur waar jij van houdt om te laten transformeren tot jouw 'zielshuid'. 

Laat jezelf horen en zien!
Heb je een drum, ratel, udu of didgeridoo? Neem deze mee om te spelen rond het vuur, in workshops en in de ceremonies. 

Draag wat je wilt en vier je schoonheid met de mooiste kleuren en kleding die je hebt. Draag de kleur van je ziel! Dit is natuurlijk niet verplicht, maar waarom zou je niet je mooiste zelf laten zien? Het is mooi als je kiest voor natuurlijke materialen.

Markt van Overvloed
Tijdens de conferentie kan je boeken kopen van Ruud Borman (vrijdag) en Linda Wormhoudt (zaterdag), kruidenolies en ander heerlijk kruidige dingen van Carolina Ijben (vrijdag), het vrouwenorakel en dagboek van Caroline Groendeveld (vrijdagavond en zaterdag). Ben je deelnemer en wil je eigen materiaal verkopen, neem even contact op via godinnenconferentie@gmail.com

Mannen
Tijdens de Godinnenconferentie werken we met vrouwelijke energie, het cyclische aspect van Moeder Aarde. Elk jaar is een aantal mannen aanwezig, die van harte welkom zijn! Bijna alle workshops en lezingen zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. In een enkel geval is dit niet zo, maar dan biedt de rijke omgeving een mooi alternatief. Denk bijvoorbeed aan het labyrint op Centrum Athanor.

Kinderen
Uiteraard zijn op de Godinnenconferentie ook kinderen van harte welkom. De verantwoordelijkheid voor de kinderen blijft echter bij de ouders.

Kosten
Zie het 4e tabblad 'Kosten en Opgave'. 


Het programma zoals het er nu staat is zoals het bedoeld is, maar er kunnen door omstandigheden veranderingen komen. In dat geval zullen we een gelijkwaardige vervanging zoeken.